Wat doet de Breischool

Handwerkkennis doorgeven aan kinderen en volwassenen

De bijeenkomst woensdagmiddag is altijd heel gezellig. Je kan gewoon aanschuiven zonder vooraf aan te melden en je neemt je eigen project mee. Als je niks weet, verzinnen we samen iets. We komen ook op school. Lees meer over het schoolprogramma.

Gebreide borstprotheses maken en gratis geven – Knitted Knockers knitted knockersNederland

We breien samen borstprotheses voor vrouwen die dat nodig hebben en ze zijn gratis. Je kan ze bestellen via de landelijke site die we opgezet hebben: knittedknockers.nl of even bellen kan ook.

Chemo mutsen maken voor stichting Bribos

Voor Brigitte Bosman van de stichting Bribos maken we chemomutsen, gehaakt en gebreid. Zij deelt ze uit op de afdeling oncologie van het Medisch Centrum Haaglanden waar zij een verwenkamer heeft.

Kleding voor het Ronald McDonald Kinderknuffelkonijn

Met de Ronald McDonald huiskamer in het LUMC, ontwikkelen we sinds februari 2017 een kledinglijn voor het grote en het kleine kinder knuffelkonijn. Doe je mee?

Nieuwe dingen uitproberen en samen ontwikkelen

Een van de basisgedachten om met de Breischool te starten was o.a. ook het uitdenken en uitwerken van nieuwe materialen en technieken voor interieur, mode of kunstwerk. Dat is heel breed en we staan dan ook open om samen te werken met kunstenaars, modeontwerpers, interieurontwerpers. Niet als breifabriek maar binnen de mogelijkheden van dat moment en altijd op vrijwillige en gratis basis. Breien op bestelling voor particulieren doen we ook maar daarvoor moet u wel wat geduld hebben, levertijd kan niet gegeven worden. Materiaal betaald u zelf, het breien is gratis.

Een gedachte over “Wat doet de Breischool

1. Hallo Creatievelingen!

Na een poosje in de breischool meegedraaid te hebben zit ook ik vol ideeën en hoor ik ook allerlei dingen.
    De breischool brengt mij veel positiefs in mijn leventje en dat was net wat ik nodig had en heb, dus wil ik ook verder hiermee.
    Nou las ik de nieuwsbrief afgelopen week en daar stond de oproep van Corry onder het kopje HELLUP!
    Logisch want alleen kan ze veel brainstormen maar alles ook nog uitvoeren is met elkaar beter, kost minder energie en zorgt voor meer en nog beter resultaat wat ons allen weer meer energie en creatieviteit!
    Dus bij deze van mij de oproep wie doet ermee ? Deze maand een datum plannen voor een ieder die wil helpen ideeën verzamelen en uitvoeren!
    Geheel vrijblijvend, als je na de eerste keer zegt dit vindt ik niks voor mij prima maar wie weet is het wel jou ding!
    Stuur een reactie en geef even aan wat voor jou een goeie dag of tijd is! En denk eraan samen kunnen we heel veel!

Ik ben benieuwd wie er gaat reageren!
    Groetjes Caroline