Nieuwsbrief november/december 2017

De Breischool genomineerd

De Breischool is genomineerd voor de Herfstpremie van Fonds1818. Donderdag 14 december a.s. wordt bekendgemaakt welke prijs (bedrag) we gewonnen hebben. Het vindt plaats in het Leids Volkshuis om 16:00 uur.

Bij deze iedereen uitgenodigd!

Ik hoor graag vóór 10 december of je ook mee wilt, ik moet namelijk doorgeven of en met hoeveel we komen.
Parkeren kan op de Haagweg en daar nemen we het gratis busje naar de Apothekersdijk (33a). Ik heb in ieder geval 3 plekken in de auto.

Kerstmarkt 2017

Zondag 10 december a.s. van 12-17u staan we voor de 2e keer op de kerstmarkt in de Kerkstraat Noordwijk-Binnen. Iedereen die meegeholpen heeft: heel hartelijk dank voor de mooie breisels en haaksels! Heb je nog vragen of opmerkingen kun je Jeanne of Beate vragen.

De indeling voor de opbouw en de verkoop is gemaakt maar je mag natuurlijk altijd even komen buurten. Ik hoop dat dat de Breischool weer meer bekendheid krijgt als plek waar je zonder verplichtingen kan komen haken en breien, waar je gezamenlijk voor goede doelen breit/haakt en waar je het handwerk gratis kunt leren en anderen kunt leren, vooral ook jonge mensen. En naast alle edele motieven is het natuurlijk gewoon gezellig om nieuwe mensen te leren kennen en samen bezig te zijn.

Kerstvakantie?

Nee, we breien de woensdagen gewoon verder (20 en 27) dus wie zin heeft schuift lekker aan.

Handwerken op school

Joke Koek en ik zijn op het Zeehonk iedere vrijdagmiddag van 13-14u te vinden in het computerlokaal waar we met een wisselend aantal kinderen van groep 8, van meester Wim, o.a. telefoonhoesjes aan het haken zijn. Vooral de dames krijgen het steeds beter in de vingers. Maar de heren zijn ook zeker gefocust. Op dit moment hebben we 6 kinderen, nog zeker 20 te gaan. Dus we blijven nog wel een poosje tot alle kinderen van die groep, die dat willen, geweest zijn.

Basisschool Het Zeehonk heeft gevraagd of wij weer mee willen doen met de naschoolse activiteiten in januari. Dat is dit keer 3 dinsdagen in januari: 10, 17 en 24 januari 2018 van 15:30 tot 16:30 uur. We gaan haken en breien. Met degenen die zich opgeven om mee te helpen, overleggen we welke werkjes we gaan doen. Ik hoor graag wie er mee doen. Je mag met bovenstaande knop het aanmeldformulier invullen en aangeven dat het specifiek voor die dagen is.

Als er meer enthousiaste dames zijn die kunnen helpen kunnen we ook andere basisscholen in Noordwijk erbij nemen als daar mogelijkheden voor zijn. Je kunt je opgeven met de knop boven dit artikel.

Poncho

Met het poncho project gaan we in het nieuwe jaar starten, wanneer hoor je nog. Je mag je alvast vrijblijvend opgeven en je voorkeuren aangeven dan zal ik patronen en materiaal zoeken. Ik verwacht dat je zeker €50 kwijt bent voor goed garen. Als je bij je voorkeuren opgeeft dat je graag via De Breischool besteld dan haal ik de wol bij de winkel van Jeannette in Katwijk als je het eens bent met de prijs uiteraard, dat overleggen we eerst.

Knitted Knockers & Windkrachthuis

Op maandag 6 november jl. zijn we hartelijk ontvangen in het Windkrachthuis in de Hoofdstraat in Noordwijk! Koffie, thee, koekjes en zelfs soep met brood voor wie zin had rond 12 uur. Het is een fijne, rustige locatie om te samen te komen en er schoven heel wat dames aan. A.s. maandag 4 december van 10-12:30 uur zijn we er weer. Ik neem dan acryl mee om de voorraad zwemknockers op pijl te krijgen. Deelprotheses zijn ook nodig zowel de kleine als het schaalmodel. Patronen daarvan vind je op de website www.knittedknockers.nl die we daarvoor speciaal aangelegd hebben en waar ook de bestellingen binnenkomen en alle breipunten verzameld worden zodat de aanvraagsters makkelijk iemand kunnen vinden om bij te bestellen.

Bijzonder jaar

Ik vond het een bijzonder jaar voor de Breischool. Ieder jaar krijgt het meer vorm en is er nieuwe aanwas. Dat Knitted Knockers landelijk zou worden had ik nooit gedacht maar is nu wel een feit. Plannen voor volgend jaar? Er gaat geld binnen komen dus ik ben van plan om in ieder geval mooie materialen aan te schaffen voor de goede doelen. En misschien wordt de Breischool een stichting om het kapitaal transparant te beheren en nieuw geld te kunnen genereren. Wil je hier vrijblijvend over meedenken en heb je ideeën, trek gerust aan de bel! Volgend jaar hoop ik ook het LUMC Ronald McDonald Knuffelkonijn project van de grond te krijgen samen met Caroline en Annie zodat we daar gezamenlijk mee aan de slag kunnen. En verder breien en haken we vrolijk door met de borstprotheses en de chemomutsen, maken we werkjes met kinderen op school en doen in ieder geval 1 gezamenlijk project voor onszelf: de poncho! Als mijn spinnewiel gemaakt is kunnen we ook wel een spinklasje maken voor wie dat leuk vindt. Een kleine wens ergens diep in mijn achterhoofd, is een eigen locatie als de tijd daarvoor rijp is en de gezondheid het toelaat.

Dank jullie wel voor alle geweldige trouwe hulp, ondersteuning en gezelligheid. Ik wens iedereen hele fijne feestdagen en een gezond en zacht nieuwjaar ♥