Nieuwsbrief oktober 2017

Cultuurcafé bijzonderheden

Woensdag 22 november zitten we niet aan de grote tafel van het Cultuurcafé maar weer tussen de boeken vanwege een andere (kinder sinterklaas) activiteit. Het wordt dus best heel rumoerig en druk.

Aparte meeting voor gebreide borstprotheses

Voor de gebreide borstprotheses gaan we weer een aparte bijeenkomst houden, maandelijks. Dan is er meer rust om bijzonderheden te bespreken, het patroon door te nemen als dat nodig, zorg ik altijd dat ik materiaal bij me heb, kunnen we samen vullen en kan ik jullie bijpraten over Knitted Knockers Nederland. Ook draagsters kunnen hier komen om boezems af te halen.

We gaan dat doen iedere eerste maandag van de maand in het Windkrachthuis aan de Hoofdstraat 8 in Noordwijk-zee van 10:00 tot 12:30 uur. Je kunt gewoon binnenlopen. De eerste bijeenkomst is dan op maandag 6 november a.s.

Er is ons vorig jaar al gevraagd of wij daar eens op de maandagochtend wilden komen breien. Daar is nooit iets uit gekomen. Nu vroeg Ger Baalbergen mij opnieuw en omdat ik toch met de gedachte rondliep weer een aparte bijeenkomst voor de boezems te doen, combineer ik dat nu. Dat het Windkrachthuis een christelijke signatuur heeft betekent niet dat je daar over geloof moet praten. We houden ons alleen bezig met onze knitted knockers en zorgen voor een beetje reuring, net als bij boekhandel Van der Meer alleen iets rustiger hoop ik.

Breien op school: het Zeehonk

Meester Wim Schoneveld van groep 8 van het Zeehonk in Noordwijk, heeft 25 trappelende kinderen die graag met ons willen haken (zie ook website pagina met de werkjes).  We gaan dat doen in kleine groepjes, iedere vrijdag van 13:15 tot 14:15 uur  (uitgezonderd de vakanties) bij de meester in de klas. Op dat uur worden allerlei activiteiten in groepjes gedaan zoals solderen, lino snijden etc. Het gaat waarschijnlijk de rest van het jaar duren om alle kinderen die het graag willen de kans te geven een handwerkje met ons te maken. Inmiddels hebben Joke (vast) en Greetje (invallen) zich opgegeven en Joke is ook al bezig de werkjes zelf te haken. We beginnen na de herfstvakantie op vrijdag 27 oktober a.s. En je kunt je nog steeds opgeven, wanneer je dan mee doet spreken we per keer af. Adres van de school: Julianastraat 11, 2202 KB Noordwijk.

Bribos doet ook mee aan Knitted Knockers Nederland voor Leidschendam e.o.

11 oktober jl. was Brigitte Bosman van de stichting Bribos even bij ons. Zoals je weet, maken wij voor haar chemomutsen. Nu gaat Brigitte ook een groepje starten in haar inloopkamer in het St Antoniushove die knitted knockers gaan maken voor Leidschendam en omstreken. Ze zoekt eerst nog breisters in haar omgeving en als ze gaat starten kunnen we wel een keertje langsgaan om ze te helpen met breien, afwerken, vullen, versturen etc. Wie zin heeft kan mee, altijd gezellig. Het wordt pas na de kerstvakantie.

Kerstmarkt zondag 10 december a.s. van 12-17u in de Kerkstraat

Hoe gaat het met de kerstmarkt breisels en haaksels? We hebben nog 7 weken tot zondag 10 december, zat tijd… Beate en Jeanne coördineren de markt. Dus als je vragen hebt kun je die aan hen stellen of even mailen naar debreischoolkerstmarkt@gmail.com. Je mag ook met ideeën komen die de verkoop bevorderen. De opbrengst is voor Knitted Knockers Nederland die wij vanuit Noordwijk aan het opzetten zijn.
Iedere woensdag liggen er patronen en materialen op tafel waar je op mag storten en thuis of tijdens de bijeenkomst kunt maken

De Breischool kalender

Wist je dat er op de site een kalender staat?  Mocht je een keer niet zeker zijn van een afspraak kun je altijd in de agenda kijken:  http://www.debreischool.nl/kalender/

Het Alpaca Project