Nieuwsbrief september 2017

Nieuwbrief

Hoi allemaal,

Ik hoop dat iedereen een fijne zomer gehad heeft en genoten heeft van het mooie weer of een mooie vakantie! 16-24 september ga ik zelf nog een weekje maar verder ben ik er gewoon op alle woensdagmiddagen.

In augustus hebben we niet stilgezeten! Mijn vraag in april om hulp voor de verschillende projecten is aangekomen: Jeanne en Beate gaan de kerstmarkt doen en Caroline en ik de schoolprojecten. We zijn bij elkaar gekomen in augustus en hebben patronen en voorbeelden uitgewerkt. De eerste patronen zien jullie a.s. woensdag 6 september.

Iedereen is trouwens welkom in de denktank, laat maar weten als je mee wilt denken en helpen.

En nu denk je misschien en die poncho dan? Die schuiven we op tot na de kerst anders wordt het teveel voor de komende 3 maanden. Maar je mag natuurlijk je eigen poncho project opstarten, genoeg hulp in de buurt.

DE KERSTMARKT

Is op zondag 10 december a.s. in de Kerkstraat, Noordwijk-binnen. De kraam is gereserveerd. Ik hoop dat jullie zin hebben mee te breien? Heb je vragen over de patronen of wil je je opgeven om te helpen op de dag zelf? Dan kun je mailen naar Jeanne en Beate op debreischoolkerstmarkt@gmail.com .

Op de kerstmarkt pagina van deze website komen ook de spulletjes te staan die we gaan verkopen. In de patronen bibliotheek zijn de patronen te vinden en we nemen ze ’s woensdags ook mee.

De opbrengst, als er nog wat overblijft na de investeringen, gaat naar De Breischool en de Knitted Knockers.

PROGRAMMA SCHOLEN

Caroline en ik hebben een vijftal patronen uitgewerkt voor de handwerkuurtjes op de scholen. Op de website pagina http://www.debreischool.nl/dekinderbreischool/  vind je de presentatie die we naar het Zeehonk sturen, Caroline’s school in Wassenaar en de Windvang. Dat zijn er 3, ik schat dat we maximaal 4 scholen kunnen hebben op dit moment.

Zodra we data hebben horen jullie het en kun je je opgeven.

KNITTED KNOCKERS

Willen jullie de nieuwe facebook pagina liken? https://www.facebook.com/knittedknockers.nl/?ref=bookmarks. De andere werd niet goed beheerd en nu hebben we besloten om een andere te openen (overgenomen van de allereerste knocker breisters) en daarmee verder te gaan. Hoe meer leven er op die pagina is hoe beter we gevonden worden.

voorraad knitted knockers op dit moment

Het met de gebreide borsten nog steeds heel goed in het hele land. Er komen steeds nieuwe breipunten bij. Wij, Noordwijk, krijgen gemiddeld 1 aanvraag per week.Als je ideeen hebt voor promotie hoor ik het graag!

In de vakantie heb ik alle lege boezems gevuld en zag dat we meer grote maten nodig hebben. Als je weer in de pen klimt voor een boezem, zou je dan DD, E of F willen maken?

Ik zal a.s. woensdag alvast wat bolletjes meenemen. En nog een tip: de rondgebreide boezems zijn mooier en makkelijker. Twee naalden en gehaakt ook prima maar probeer ook eens op 4 pennen. Daar zijn geen markers voor nodig, die brei je makkelijk weg.

Corrie & Hozan Amedi

In Leidschendam komt een groep breisters erbij onder leiding van Hozan Amedi. Als je Facebook volgt dan weet je dat al.
Hozan Amedi, een Iraks-Koerdische vluchtelinge, kwam einde juli naar mij toe. Ze verzamelt borstprotheses en chemomutsen voor haar land (Noord Irak) en vroeg of wij gebreide boezems wilden geven. Na een gezellige middag hebben we afgesproken dat zij een groep op gaat richten in Leidschendam die borstprotheses en chemomutsen gaat breien. Ze komt dan op de knittedknockers.nl website als uitgifte punt voor Leidschendam, Den Haag e.o. en er wordt voor haar land gebreid. Haar vader heeft een stichting die de spullen over land vervoerd tussen Irak en Nederland. We hebben samen een persbericht gemaakt en ze heeft al heel veel reacties gehad van vrouwen die mee willen doen of materiaal willen doneren. De gemeente Leidschendam staat ook heel positief tegenover haar project. Geweldig hoe dat gaat. Hozan kwam ons op het spoor door Brigitte Bosman van Bribos, waar wij de chemomutsen voor breien en ook regelmatig een aanvraag van krijgen voor gebreide borstprotheses.

Hozan heeft onze hulp gevraagd als het niet lukt om een goede borst te breien of andere vragen hierover. Ik heb dat meteen toegezegd en ik hoop, als het nodig is, dat jullie mee willen gaan naar Leidschendam. We rijden samen natuurlijk.

HET ALPACA KUNST PROJECT – UITWISSELING KATWIJK EN NOORDWIJK

Greet & Anneke in Katwijk

Iedere donderdagmiddag vanaf 16u houdt Greet Haasnoot bijeenkomst over het alpaca kunst project. Het wordt echt heel bijzonder. Hopelijk gaan er 5 bijzondere truien/vesten gemaakt worden van de door Greet gesponnen alpaca wol. Wij, Noordwijk, maken van de blonde een anorak samen met Corrie Meyers, Herma van Piekeren en ikzelf. We werken dus aan 1 trui samen. Dat is al een vernieuwende ervaring. Als je mee wilt doen dan kan dat nog steeds. Je hoeft dan niet iedere week naar Greet alleen als je zin en tijd hebt. Wel moeten we af en toe overleggen wie wat doet of gedaan heeft en dat kan het beste in Katwijk. Dan luistert Greet mee en kan bijsturen. En ze heet het materiaal mochten we dat nodig hebben. Greet kondigde vorige week aan dat de opbrengst van de truien naar de Knitted Knockers gaat! Bedankt Greet fantastisch!

Dat was even voor september. In oktober weer  meer.

Tot woensdag! Gezellig weer ♥ ♥