November/December 2023
Workshop 2-Kleuren Brioche Sjaal


In deze workshop gaan we de patentsteek op een heel ander niveau brengen! Brioche is de Engelse naam voor de patentsteek.

Het is een bijzondere breitechniek en heel veelzijdig zoals je ziet op de foto’s. De steek breit erg uit en je creëert een soepel en los weefsel ondanks de twee draden die in elke regel gebruikt wordt.

Het lijkt best ingewikkeld maar is het niet. Als je nog nooit gebreid hebt is het geen goed idee om mee te doen.

Om te oefenen mag je twee contrasterende kleuren draad meenemen van dezelfde dikte, niet te dik. 

We gaan de techniek van 2 kleuren Brioche bestuderen en één van deze prachtige sjaals maken, je mag zelf kiezen welke en in welke kleuren. 

Je hebt rondbreinaalden nodig van 3.5 mm of 4.5 mm en minimaal 60 cm. naalden met knoppen werken niet met deze techniek omdat je iedere kant twee keer breit.
De groen/grijze Willow sjaal is gemaakt van Rowan Kid Silk, gebreid op (rondbrei) naalden 4.5 mm (37 x 180 cm, 920 meter).

De Ring of Fire is gemaakt op (rondbrei) naalden 3.5 mm van Handmaiden Fine Yarn Maiden Hair (41 x 86 cm, 600 meter)

Omdat je het dicht op de huid draagt adviseer ik je om garen te kopen dat niet prikt of schuurt zoals garenmixen met zijde, mohair, cashmere, yak etc. Een mix is goed voor de sterkte van de draad. We bespreken de keuze van het garen in de eerste les.

Mocht je vragen hebben neem gerust contact op.

Hieronder kun je je aanmelden.DETAILS

Locatie: Uitvaltij 2, Noordwijk (in de Wijkjutter, het gebouw van de wijkvereniging Vinkeveld. Iedereen die zich opgeeft dient ook lid of donateur te zijn van de wijkvereniging. Meld je hier aan)

Instructor: Corrie Kuster, TKGA Certified Master Hand Knitter, Knitting Instructor i.o.

Kosten: €10
Meenemen eerste les: je eigen brei-gereedschap, rondbreinaalden 3.5 of 4.5 mm, twee oefenbolletjes in contrasterende kleuren.
We overleggen in de eerste les welk garen je kunt aanschaffen voor de sjaal 

Tijd: 19:30 – 21:30 uur (vanaf 19:15 uur zaal open)

Data: donderdag 9, 16 en 23 november, 7 en 14 december 2023

Maximum aantal deelnemers: 8

De workshop is vol. Je kunt je opgeven voor een reserveplek mocht er iemand uitvallen. Stuur dan even een bericht naar onderstaand nummer.

Voor vragen WhatsApp/Signal: 0644533756