Jeugd & Jongeren

10 t/m 15 jaar

Wat fijn dat je wilt leren breien! Ik ben juffrouw Corrie, ik ben 59 jaar en (bijna) Meester Hand Breister. Hieronder vertel ik je een paar belangrijke dingen over de breilessen op De Breischool..

Eerst: aanmelden. Zie onder aan de pagina.

Waar is het? In De Wijkjutter, aan de Uitvaltij 2 in Noordwijk. Dat is het achterste gedeelte van de Hoffenne school in het Vinkeveld. 

Wanneer is het? Het is iedere week op woensdagmiddag van 16:00 tot 17:00 uur. 

Wat kost het?De Breischool lessen zijn gratis voor iedereen. We hebben een potje op tafel staan waar je wat in mag doen voor De Breischool. Omdat wij gratis gebruik mogen maken van het wijkverenigingsgebouw, zou het een fijn gebaar zijn als je voor de periode dat je les krijgt, lid wordt van de wijkvereniging Vinkeveld. Dat kost €10 per jaar. Daarmee kunnen zij het gebouw onderhouden en activiteiten organiseren. Klik hier om naar de aanmeldings pagina van hun website te gaan. 

Wat gaan we doen? Je krijgt technisch breiles. Dat betekent dat we technieken gaan oefenen, materiaal leren kennen, aantekeningen maken, rekenen etc. Met wat je geleerd hebt op de Breischool kun je thuis gaan oefenen. Je werk blijft bij ons, dat neem je niet mee naar huis maar krijg je wel mee als het klaar is of als je stopt. Er is geen lesprogramma, ik ga door zo lang je het leuk vindt en je werkt in je eigen tempo. De groep is klein, er zijn maximaal vier kinderen van 10-12 jaar, en maximaal 4 van 13-15 jaar. Daarna begint de wachtlijst.

Wat moet je meenemen? Je hoeft niets mee te nemen. Wij zorgen voor brei materialen en drinken. Geen snoepgoed of koekjes meenemen, lekker thuis goed eten, het is maar een uurtje.

.Afzeggen? Als je een keer niet kunt komen zou ik graag een whatsappje van je ontvangen. Als je vindt dat je genoeg geleerd hebt of je wilt stoppen, mag je me dat ook met een whatsappje laten weten. Als je niet meer komt (of een poosje niet komt), kan ik iemand die ook graag wil leren breien, jouw plaats geven.

Hoe lang mag ik komen op De Breischool? Deze les is tot 16 jaar, als je 16 wordt ga je naar de volwassenen op woensdagmiddag, daarvoor hoef je je niet aan te melden. Maar ben je nog lang geen 16 dan mag je blijven tot je alle technieken die ik in deze les wil leren, gedaan hebt en onder de knie hebt. Dat moment geef ik dan aan. Om niet in een ‘brei-gat’ te vallen, kun je thuis een groepje oprichten waarmee je gaat breien voor de gezelligheid en samen leuke dingen gaat uitproberen. Je kunt mij altijd mailen of whatsappen als je vragen hebt.

Wat als ik lessen mis?  Dat is niet erg. Er zullen ook nieuwe kinderen komen die alles nog moeten leren. Als je er teveel mist geef ik je plek liever aan de volgende op de wachtlijst.

Tijdens de breiles: Verwacht ik dat je rustig op je beurt wacht als je hulp nodig hebt. We gaan niet door elkaar heen praten, heen en weer lopen of hard praten als je niet verder kunt en moet wachten tot ik bij je kom. Het is belangrijk dat iedereen zich kan concentreren en goed verstaat wat ik vertel. Als ik klaar ben met uitleggen mag je wel zachtjes praten met de anderen. Ik verdeel mijn aandacht over iedereen. Tijdens de les mag je wel naar de wc natuurlijk. Je telefoon mag je wel meenemen maar ik hoop dat je komt breien en niet met je smartphone aan de slag gaat. We respecteren elkaar en zeggen geen lelijke dingen dan hebben we het heel gezellig samen!

Foto’s: We maken geen foto’s tijden de les, ik houd daar toezicht op.

Nieuwsbrief van De Breischool: Je krijgt alleen belangrijke berichten dus als er bijvoorbeeld geen les zou zijn omdat het gebouw gesloten is, of, en dat is alleen voor de volwassenen, start van een nieuwe thema/project voor een goed doel. Kortom het zullen er niet veel zijn en je kunt je er zelf voor afmelden. Aanmelden zonder dat je les neemt kan ook, helemaal onder aan deze pagina kun je je opgeven.

Ik hoop tot snel!

Groetjes,

Juffrouw Corrie


Aanmelden 13 t/m 15 jaar

Klik op onderstaande muts

Aanmelden 10 t/m 12 jaar

Klik op onderstaand logo

See you soon! Happy Knitting!