Knitwear Designers

Van de patronen van designers leer je zoveel! Het is heel inspirerend te zien hoeveel prachtige ontwerpen er steeds weer bijkomen en steeds weer anders, een onuitputtelijk bron van creativiteit.


Pope Knits 

Pope Vergara is een jonge Chileense ontwerpster die begonnen is in 2020 terwijl ze niet eens zo goed kon breien. Haar ontwerpen zijn veel met kralen en allerlei originele versierselen, heel origineel. Ook de vormgeving van haar sweaters en vesten zijn net even anders. Ze gebruikt mooie natuurlijke materialen en ontwerpt ook haar eigen garens. Kortom, een van mijn favorieten.

Link naar Ravelry account

Brooklyn Tweed

Jared Flood (USA) is de oprichter van Brooklyn Tweed. Begon in 2003 met breien en maakt heel klassieke en stijlvolle ontwerpen vooral ook voor mannen. Zijn patronen en aanwijzingen zijn heel precies om tot een prachtig resultaat te komen. Hij is van huis uit fotograaf en grafisch ontwerper dus zijn presentaties zien er geweldig uit. Hij ontwerpt eigen garens en schrijft boeken samen met andere designers over allerlei technieken.

Link naar Ravelry account


Norah Gaughan

Norah is een levende legende in de breiwereld. Ze studeerde Biochemie en Kunst maar is volgens mij alleen met breien bezig sinds de jaren 80. Ze schrijft boeken en publiceert patronen voor toonaangevende bladen en garenfabrikanten (Vogue, Berroco, Bernat etc).  Haar ontwerpen zijn vaak gebaseerd op wiskundige uitdrukkingen, complex maar niet qua uitvoering. Ze maakt innovatief gebruik van textuur en combinaties van steken, waardoor ze vaak nieuwe breisteken voor haar ontwerpen creëert. Haar werk is heel herkenbaar

Link naar Ravelry account


Arne & Carlos

Arne en Carlos zijn twee Noorse fashion guys met een onuitputtelijke energie en creativiteit. Ze schrijven boeken en ontwerpen kleding, woon accessoires, poppen, en ook gehaakt spreien. Altijd prachtige en originele ontwerpen waarin je hun Noorse roots meestal wel herkend. Ze geven ook video tutorials, hebben wekelijkse podcasts, en je kunt je ook inschrijven voor hun brei cruises in de Noorse Fjorden.

Link naar Ravelry account

Alice Starmore

Alice Starmore is een begrip in de breiwereld. Haar Fairisle, Aran en Celtic ontwerpen zijn weergaloos en inspirerend. Ze schrijft boeken, produceert haar eigen garens en verdiept in de geschiedenis van haar roots: Schotland, Stornoway (Western Isles).

Link naar Ravelry account


Tin Can Knits

De Canadese Alexa en Emily ontwerpen samen breiwerken sinds 2010 met hun onderneming Tin Can Knits. Ze ontwerpen voor de hele famlie, van klein tot groot. Geen hoogstandjes in breikunst maar maakbare, mooie designs. Ze geven geweldig support en uitleg online en in hun app..

L ink naar Ravelry account


Alan Dart

Alan Dart is een beroemdheid in Engeland en ver over de grenzen met zijn menselijke poppetjes, dieren en sprookjes figuren in allerlei thema’s. Zijn patronen zijn heel goed geschreven zodat je ze zelf ook prachtig kunt maken.

Link naar Ravelry account

Claire Garland

De Engelse Claire Garland ontwerpt gebreide dieren en schrijft boeken. Ze studeerde algemeen design: fotografie, grafisch, textiel en illustratie en leerde zichzelf breien 20 jaar geleden. Ze concentreert zich voor op The Animal Kingdom. De diertjes zijn echt prachtig!

Link naar Ravelry account


Fallingblox Designs

Onder deze naam biedt double knitting designer Alasdair Post-Quinn zijn ontwerpen aan en trainingen in double knitting. Hij is met recht de koning van het dubbelbreien met heel bijzondere ontwerpen.

Link naar Ravelry account


Marianne Isager

Een Deense top designer met wereldwijde bekendheid. Ze schrijft boeken en geeft patronen uit geinspireerd door haar reizen naar Latijns-Amerika, Azië en Afrika, en in haar werk als NGO in uiteenlopende landen als Peru, Nepal en Groenland. Ze produceert ook garens.


Link naar Ravelry account

Junko Okamoto

Een Japanse Knitwear designer. Haar werk staat bekend om het combineren van minimalisme met grafische patronen, bedacht in stroken van kleuren, kabels en structuursteken. Echt de moeite waard om eens een ontwerp van haar te proberen.


Link naar Ravelry accountDrea Renee Knits

Oftewel Andrea Mowry uit Maine (US), een thuiswerkende moeder en knitwear designer, en wat voor een. Ze is heel succesvol met haar patronen. Ze maakt ze in allerlei technieken en kleuren, vooral de mozaiek ontwerpen zijn prachtig.

Link naar Ravelry account


Nancy Marchant

De Amerikaanse Nancy Marchant wordt ook wel de queen of brioche genoemd. Ze ontdekte de patentsteek in Amsterdam en schrijft er sinds 1992 over. Vooral haar Twee Kleuren brioche designs maakten veel indruk en hebben velen geïnspireerd met deze steek nog meer te doen. Ze heeft een Master in Beeldende en Textiel Kunst

Link naar Ravelry account

Woolly Thoughts

Steve Plummer, een van de twee oprichters van Wooly Thoughts, is een expert in Illusie breien of Schaduw breien. Samen met Pat Ashforth noemen ze zich de mathekniticians omdat zij met wiskundige precisie truien, vesten etc kunnen fabriceren onafhankelijk van welk brei garen en naalden. Breien heeft ook veel weg van wiskunde. Het duo is al 30 jaar een begrip in de breiwereld en staan bekend om hun bijzondere ontwerpen.

Link naar Ravelry account


M’Lou Linsert Baber

Niets te vinden over deze ontwerp(st)er maar het boek over dubbelbreien is in alle uithoeken van de wereld een fenomeen.

Link naar Ravelry account