Onze goede doelen

Goed nieuws: de Zeeman Noordwijk en Alphen a/d Rijn XL houden wol-acties voor ons! Dus als je meedoet met projecten voor de Stichting Babyspullen, krijg je wol van De Breischool. We gebruiken voornamelijk acryl vanwege het onderhoud, wol is daar minder geschikt voor. De borstprotheses en de knuffeltjes voor de prikpost  worden van 100% gemerceriseerd katoen gemaakt, dat mag je wel zelf aanschaffen.
Je kunt mij bellen of woensdag binnen lopen in de Wijkjutter voor materiaal en meer informatie.
Bedankt alvast!

We hebben een netwerk in Nederland van inmiddels 42 punten, waar borstprotheses gebreid en gehaakt worden en gratis uitgegeven aan vrouwen met een hele of gedeeltelijke borstamputatie. Je kunt meedoen voor jou omgeving. Op de website www.knittedknockers.nl vind je alle informatie. Als Breischool kunt u ons bellen of mailen voor een afspraak om protheses op maat te bestellen.

Voor de kinderprikpost van het Alexander Kinderziekenuis (LUMC) maken we knuffeltjes om weg te geven aan de kinderen als ze geprikt zijn. We brengen ze altijd persoonlijk naar de afdeling. Het materiaal is bij voorkeur gemerceriseerd katoen, vulling met fiberfill. Liever geen losse onderdelen, ook veiligheidsoogjes werken meestal niet zo goed, oogjes liever borduren. Schoon aanleveren.

Voor de Stichting Babyspullen.nl maken we dekentjes, knuffels en kleertjes voor pasgeboren kinderen. We brengen ze bij Maike, het inzamelpunt in Noordwijk. Het gaat dus om pasgeboren baby’s, kleine kleertjes en dekentjes. Voor meer informatie zie ook hun website: 

Babyspullen doneren

Voor het Ronald McDonald kinder knuffelkonijn maken we kleertjes die in Leiden in Huis en de Daktuin (LUMC) verkocht worden voor een klein bedrag. Van de opbrengst kunnen zij weer mooie dingen doen voor de kinderen. Voor het grote knuffel konijn op de daktuin maken we ook kleding zodat de kinderen ermee kunnen spelen tijdens hun verblijf.