Onze goede doelen

Het team Zeeman Noordwijk houdt regelmatig acties voor De Breischool waarbij klanten dan een bol wol (acryl) doneren. Daar zijn we heel blij mee! Wij maken daar voornamelijk kleertjes, dekentjes, slofjes e.d. van voor de Stichting Babyspullen. Het acryl is om praktische redenen handig om mee te breien omdat het makkelijk in onderhoud is. En het acryl van Zeeman is kwalitatief goed.  Iedereen kan mee breien, thuis en op de woensdagmiddag. Als je je werk inlevert dan graag gewassen en geblokt..
De borstprotheses is een ander verhaal en de knuffeltjes voor de prikpost ook. 
Je kunt mij bellen of woensdag binnen lopen in de Wijkjutter voor materiaal en meer informatie.

borstprotheses

Knitted Knockers oftwel gebreide borstprotheses naar het Amerikaanse voorbeeld.

Gratis te bestellen bij ons.

We hebben een landelijk netwerk van breisters waar iedereen aan mee kan doen en waar ook besteld kan worden: www.knittedknockers.nl.


kleine knuffels

Voor de kinderprikpost van het Alexander Kinderziekenuis (LUMC) haken en breien we knuffeltjes om weg te geven aan de kinderen als ze geprikt zijn. We brengen ze altijd persoonlijk naar de afdeling.

babyspullen

Voor de Stichting Babyspullen.nl maken we dekentjes, mutsjes, slofjes, grotere knuffels en kleertjes. We brengen ze bij Maike, inzamelpunt in Noordwijk.

konijnen kleertjes

Voor het Ronald McDonald kinder knuffelkonijn maken we kleertjes die in Leiden in Huis en de Daktuin (LUMC) verkocht worden voor een klein bedrag. Van de opbrengst kunnen zij weer mooie dingen doen voor de kinderen.