Onze goede doelen

Iedereen mag meedoen met onze goede doelen, thuis of gezellig op de wekelijkse bijeenkomst. We gebruiken voornamelijk acryl vanwege het onderhoud, en we krijgen daarvoor acryl van Zeeman die regelmatig acties voor ons houdt. Doe je mee dan kun je op woensdagmiddag materiaal meenemen. Je projecten mag je inleveren bij Joke Dieben op de woensdagmiddag, altijd gewassen dat doen we standaard met ieder breiwerkje om de steken te laten relaxen. De borstprotheses en de knuffeltjes voor de prikpost worden van 100% gemerceriseerd katoen gemaakt, dat mag je wel zelf aanschaffen.
Je kunt mij bellen of woensdag binnen lopen in de Wijkjutter voor materiaal en meer informatie.
Bedankt alvast!

borstprotheses

Knitted Knockers oftwel gebreide borstprotheses naar het Amerikaanse voorbeeld.

Gratis te bestellen bij ons.

We hebben een landelijk netwerk van breisters waar iedereen aan mee kan doen en waar ook besteld kan worden: www.knittedknockers.nl.

kleine knuffels

Voor de kinderprikpost van het Alexander Kinderziekenuis (LUMC) haken en breien we knuffeltjes om weg te geven aan de kinderen als ze geprikt zijn. We brengen ze altijd persoonlijk naar de afdeling.

babyspullen

Voor de Stichting Babyspullen.nl maken we dekentjes, mutsjes, slofjes, grotere knuffels en kleertjes. We brengen ze bij Maike, inzamelpunt in Noordwijk.

konijnen kleertjes

Voor het Ronald McDonald kinder knuffelkonijn maken we kleertjes die in Leiden in Huis en de Daktuin (LUMC) verkocht worden voor een klein bedrag. Van de opbrengst kunnen zij weer mooie dingen doen voor de kinderen.