Categories:

Hoi allemaal,

De allerbeste wensen voor iedereen en een heel blij nieuw breijaar toegewenst in goede gezondheid! Ik hoop dat we weer veel mooie dingen kunnen maken voor de goede doelen en dat we naast nieuwe technieken leren het ook weer gezellig hebben met elkaar en onze hobby. Aan de hoeveelheid breigarens die we hebben gekregen van Zeeman zal het niet liggen en aan Joke en mij ook niet.

Om de voortgang van de breiwerkjes voor de stichting Babyspullen te stimuleren heb ik de Kwartaal Klusjes bedacht. Voor januari, februari en maart zijn dat een “raglan-bottom up-strepen zonder hoogte verschil-babytruitje”, een “chevron gebreid mutsje” en een technische uitdaging: een ster op het truitje mazen. Alle documenten hiervoor staan in De Breischool Dropbox* en Joke heeft een aantal printjes mocht je zelf geen printer hebben. Je mag zoveel truitjes en/of mutsjes maken als je wilt en ook je creatieve draai er aan geven. Het kan met Royal of dubbele draad Soft van Zeeman gemaakt worden, genoeg op voorraad in de Wijkjutter. Knoopjes hebben we ook.

De eerste  avond workshop van dit jaar is voor beginners en gaat volgende week van start:
Maandag 15 januari – donderdag 18 januari
Maandag 22 januari – donderdag 25 januari
Maandag 29 januari
Maar liefst vijf nieuwe brei bikkels hebben zich aangemeld! Ik moedig ze aan om ook op woensdagmiddag te komen, zeker na de cursus om in training te blijven.

In maart is er weer een beginners avond workshop waar we dan verder ingaan op de basis technieken en iets anders gaan maken. Daarvoor zijn nog plekken vrij.

In mei en juni is de ‘sokken’ workshop voor gevorderden en experts met een heel speciale steek die toch verrassend makkelijk is.

Er komen meer workshops aan in 2024 die ik nog moet verzinnen en data voor moet plannen. Als je een onderwerp of project hebt waar je graag meer over wilt leren laat maar weten dan zet ik het op de lijst.

Naast alle woensdagen zijn dit de plannen voor het komende jaar. En ik hoop ook het certificaat voor brei instructeur te gaan halen, dat moet vóór september binnen zijn. Ik heb ook een begin gemaakt met instructie filmpjes op YouTube, vooral nog om de workshops te ondersteunen, daar ga ik mee door dit jaar. 

ps: ik hoop foto’s te ontvangen van de Brioche collen en sjaals, dan stuur ik in een volgende nieuwsbrief een mooie collage rond.

Tot morgen of tot gauw!

Groetjes
Corrie
0644533756

* als je nog geen toegang hebt tot De Breischool Dropbox, mail mij dan even op debreischool@gmaill.com

Tags:

Comments are closed