Categories:

Ik heb bij Dropbox nagekeken hoe het zit als het delen van de Breischool map niet lukt. Het kan inderdaad zo zijn dat de ontvanger dan te weinig ruimte heeft en dat is niet zo gek want het is grote map. Oplossing kan zijn dat je een abonnement neemt maar dat is duur. Tweede oplossing is om te delen met een link. Dan kun je ook overal bij heb ik begrepen maar er wordt dan geen ruimte gedeeld dus je moet iedere keer via die erin. Voor mensen die er nog niet in konden is hier de link: DE BREISCHOOL – DROPBOX LINK.
Mocht het nog niet opgelost zijn, laat mij maar weten dan kijk ik verder. Als je naar De Breischool komt is het wel aan te raden dat je in de bestanden kunt. Alle workshops en kwartaalklusjes, technieken en heel veel patronen staan daar opgeslagen. Die laatste ook vaak in het Engels. Mocht je die willen maken en je komt er niet uit, vertaal ik het graag voor je.

Knap hè!!

De workshop in januari voor beginners ging super! De twee overgebleven studenten hebben het geweldig gedaan en ze (Marieke en Lia) doen ook weer mee in maart. De data in maart zijn aangepast naar: maandag 4, 11, 18, 25 maart en dinsdag 2 april (1 april is tweede paasdag) omdat twee keer per week de tussenliggende dagen te krap zijn om thuis nog wat te breien. We hebben in januari een garter stitch (ribbelsteek patroon) hoofdband gemaakt met Royal en naalden 4 mm, maar liefst 80 regels en 36 steken dus het was aanpoten. Eerst het proeflapje, stekenverhouding meten en uitrekenen, opzetten met Longtail-opzet, standaard afgekant (overhaal methode), vastgezet met horizontale matrassteek (steek-op-op-steek) en de verticale matrassteek in patroon voor de ribbelsteek zodat het patroon perfect doorloopt over de naad. Daarnaast moesten ze ook nog in de Noorse techniek breien. Kortom een hoop nieuwe dingen waar ze in ieder breiproject profijt van hebben.

Wat gaan we in maart doen? We bouwen door aan de basis en maken een top down truitje, in het rond, leren German Twisted opzetmethode en in het rond sluiten, de neutrale bultje-meerdering (mva: meerderen voor achter), boordsteek en ribbelpatroon in het rond. Het is een basis constructie voor een trui en je kunt die dus ook op maat voor jezelf dan maken. Er zijn vier basis silhouetten voor truien: dropped shoulders (rechte panden en mouwen), in raglan, met pas en de inzetmouw. De rest is allemaal een variatie op die vier modellen. Wij maken dus de raglan maar dan van boven naar beneden en in het rond. Er is nog 1 plek over, dus wie zin heeft, geef je nog snel op!

In mei is er voor de avontuurlijke breisters een workshop sokken in slip stitch motief van Heather Storta. Alle plekken nog vrij!

Het eerste kwartaal klusje gaat ook heel voorspoedig heb ik gezien! Er zijn al heel wat mooie truitjes (mét borduursels) en mutsjes klaar voor de Stichting Babyspullen. En we hebben ook al weer een heel stel mooie dekentjes dus we gaan binnenkort Maike uitnodigen om de oogst op te halen.

Er staat een nieuw boek in het boekenoverzicht: Magical Woodland Knits van Claire Garland. Een prachtig boek met gebreide dieren. Als je die wilt inkijken neem ik het graag mee. Of andere boeken die je op de website ziet en interessant vindt

Woensdag 21 februari wordt verplaatst naar dinsdag 20 februari 10-12:30u omdat er een kinderbingo door de wijkvereniging georganiseerd wordt op die woensdag. Joke zal je nog herinneren in de groeps whatsapp maar voor wie daar (nog) niet in staan dus alvast hierbij de mededeling. Het staat ook in de agenda op de website.

Groetjes en tot volgende week woensdag!
Corrie

Tags:

Comments are closed