Categories:

Hoi allemaal,

Voor dit kwartaal: kleurtechnieken! We gaan voor baby’s met het door Zeeman gedoneerde Supersoft garen breien voor de stichting Babyspullen. Maike, vrijwilliger van deze stichting in Noordwijk, komt aankomende woensdag 3 april, de oogst ophalen die we in de afgelopen maanden bij elkaar gebreid en gehaakt hebben. We maken dan ook foto’s. Als Maike geweest is introduceer ik de patronen en kan ik (beperkt) kopietjes uitdelen, je kunt ze printen of lezen op je tablet of smartphone. De patronen staan in Dropbox onder ‘Kwartaalklusjes’ en dan ‘APRIL MEI JUNI’, hier is de link: https://www.dropbox.com/scl/fo/gqel095klyx26c5gn16ca/h?rlkey=326ba1rcc1nich4znu57210vh&dl=0

Kwartaal klusjes april, mei en juni

We gaan de volgende kleurtechnieken oefenen in de baby projectjes: Tweedraads Meelooptechniek (mutsje en truitje), Mozaiek (slofjes), Intarsia (truitje), Ruiten (truitje) en een kleurige knuffel. De truitjes hebben verschillende silhouetten: met pas, dropped shoulders en inzet. Er zijn rondbrei projectjes bij en heen en weer. Makkelijk en iets moeilijker. In alle patronen vind je altijd referenties met instructiefilmpjes voor de techniek en kom je er niet uit mag je mij ook altijd bellen, appen of mailen. Leuk ook om het anders te doen dan in het patroon met jou ideëen. Of als je de ingebreide figuren niet niet wilt of kunt doen, kun je ze ook weglaten. We hebben dus garen genoeg, er zijn knoopjes en ook vulling voor de knuffel. Alles wordt op 2.5 en 3 mm naalden gebreid.

Zeeman Noordwijk Bedankt!

Zeeman heeft voor ons in februari en maart een actie gehouden en heel veel bollen Supersoft gedoneerd. We kunnen weer goed vooruit. Bedankt Zeeman Team Noordwijk!

Workshop ‘We gaan verder!’

Oftewel de workshop beginners deel 2, is bijna afgerond. We plannen nog een extra les op maandag 8 april a.s. zelfde plaats en tijd. We hebben de baby Flax Sweater gemaakt: top down, in het rond, in Tricotsteek en Boordsteek 1r/1a en Ribbelsteek paneel op de mouwtjes, raglan en mva meerdering. Echt goed gedaan! Volgende week sluiten we af.

De volgende workshop is in mei voor gevorderden. Dan maken we sokken in een mooi afhaalsteek patroon. Er is nog plek mocht je mee willen doen. Opgeven kan hier: https://www.debreischool.nl/workshops/ . Het is in de avond en ook in De Wijkjutter. We breien op rondbreinaalden van 80-100 cm, 2.5 mm of de naalden waarmee je de steekverhouding goed krijgt.

Groetjes en graag tot ziens!

Corrie Kuster

Tags:

Comments are closed