Categories:

Hoi!

Aankomende woensdag alweer een nieuw thema. We sluiten de poppetjes af en ik heb al zoveel moois voorbij zien komen, geweldig! Wil je ze gewassen meenemen? Dan kunnen we ze woensdag inpakken met een kaartje van de Breischool erbij, ik neem zakjes en kaartjes mee. 6 augustus a.s. ga ik naar het LUMC en neem alles mee wat ik dan heb voor de Kinderprikpost.

Nieuw thema: edging

We gaan dus gewoon door in de zomermaanden! De komende twee maanden maken we een dekentje en het gaat mij vooral om de randtechniek. Ik heb een patroon van een deken uitgekozen op Drops (Garnstudio) van ajourblokken. Daar maken we er 16 van, allemaal geblokt op 25 x 25 cm en met rondbreinaalden 3.5 mm gebreid vanuit het midden (je mag ook op 4 naalden breien). We werken alleen met Zeeman Super Soft. Een blok weegt ongeveer 17 gram dus je haalt 2 hele blokken uit 1 bol. Zie je het helemaal niet zitten met dat ajourpatroon, dan mag je ook zelf een dekentje ontwerpen van 1 x 1 meter. De rand maken we later samen. Ik ben nog op zoek naar mooie patronen hiervoor, die komen dus later. Edging, de rand, is beslist niet moeilijk maar je moet even weten hoe en wat.

Project Kledingstuk

In september dit jaar en als het nodig is ook oktober, gaan we een kledingstuk maken voor onszelf of iemand anders. Dit is de uitslag van de enquête:

Voorkeur soort project: vest 7x, trui 8x
Voorkeur naalddikte: 3mm 7x, 4mm 9x, 5mm 4x
Voorkeur patroon: 1 kleur 8x, Fairisle 1x, Kabels 5x, Ajour 3x, Intarsia 0x, Raglan 6x, Brioche 1x, Braamsteek 1x.
Voorkeur wie patroon kiest: zelf 8x, Corrie 9x

Dus dat is duidelijk: veel verdeeldheid. Bij nader inzien lijkt het me een beter idee dat jullie zelf een patroon voor een vest of trui kiezen (voor jezelf of iemand anders, wel een volwassene). En dan schrijf ik een handleiding welke stappen je gaat maken en help ik waar nodig met de moeilijke stukken. We gaan geen wedstrijdje houden maar gewoon rustig, mooi breien en heel mooi afwerken.

Dus graag deze maand je patroon uitzoeken, volgende maand je wol bestellen of ergens kopen zodat we er helemaal klaar voor zijn in september.

Ik ga deze maand ook een stuk schrijven over materialen wat ik graag uitdeel op een van de woensdagmiddagen en wat ook in de Breischool Dropbox te vinden zal zijn (heb je nog geen toegang, trek dan even aan de bel bij mij). Het overzicht kan je helpen om je keuze te maken in garensoort als je afwijkt van wat het patroon aangeeft. Het is namelijk niet zo bij draadvervanging dat je alleen kijkt naar de naalddikte. De samenstelling van de draad, het stekenpatroon en de constructie van je project is ook belangrijk.

Made by You Voorhout

Voor wie het interesseert: details over de workshop die ik bij ‘Made by You’ in Voorhout zal geven zijn er nog niet. Het wordt zeer waarschijnlijk oktober maar misschien ook november of december. Ik ga medio juli naar eigenaresse Wendie Homan toe om het te bespreken, dan zijn de nieuwe garens van haar merken binnen: Lang Yarns, Katia en Durable. Ik ga sowieso een kledingstuk maken in die workshop en ben blij dat ik dat met jullie alvast kan oefenen.

Groetjes en tot woensdag!

Happy Knitting

Corrie Kuster

Tags:

Comments are closed