Categories:

Hoi allemaal,

In juni zou ik graag een maandje voor de kinderprikpost van het LUMC knuffels willen breien. Tess liet een poppetje zien een paar weken geleden die ik daarvoor heel geschikt vond en makkelijk genoeg om er een heel stel van te breien.

Het patroon is geschreven in het rond, maar je mag ook heen en weer breien en dan 1 st aan weerskanten erbij tellen voor de naad (en die dan niet meetellen in het patroon). Van Maike van de stichting Babyspullen kregen we laatst een voedingskussen, daar heb ik de vulling uitgehaald en verdeeld in zakjes. Het moet voor het mooie nog wel een beetje uit elkaar getrokken worden.

De poppetjes kunnen met Soft en Royal gebreide worden, wat je zelf het fijnste vindt. Van Soft hebben alleen niet zoveel geschikte huid- en haarkleuren, ik ben daarvoor de bollenstreek (Zeemans) door geweest maar het is niet te krijgen, ook niet online. Van Royal hebben we wel geschikte huid/haarkleuren. Mocht je zelf nog restjes thuis hebben liggen, neem gerust mee. Je hebt maar heel weinig nodig per poppetje.

Als je fijne, kleinere poppetjes wilt breien met Soft dan brei je met 2.5 of 3 mm naalden. Voor iets grotere poppetjes met Royal kun je 3.5 of 4 mm aanhouden. Niet te los dus maar ook geen plank. Voor de rest hoef je niets mee te brengen dan je gebruikelijke gereedschap. De kinderen doen ook mee en Fina ook!

Ik heb de gratis patronen van Esther Braithwaite op Ravelry genomen en vertaald maar er schijnen nog wel veel meer van dit soort poppetjes op het internet te vinden te zijn mocht je inspiratie zoeken. Hier is de link naar Esther: https://www.ravelry.com/designers/esther-braithwaite.

De basis is steeds hetzelfde maar door patronen en kleuren en toevoegingen wordt ieder poppetje uniek en er komen dus allerlei breitechnieken langs. De medische poppetjes kunnen niet in het rond gebreid worden vanwege de kleurvlakjes van de arm (intarsia gebreid), Alle anderen wel. Je mag helemaal los gaan met je creativiteit. Poppetjes mag je gewassen inleveren.

Tot morgen!

Groetjes,
Corrie

Tags:

Comments are closed