Categories:

Lieve mensen,

Volgende week en de woensdagen erop gaan we een eigen project maken. Ik heb een ‘breiplanning’ gemaakt. Geen paniek het is heel algemeen en kort en bedoeld om je meer inzicht te geven in je project, belangrijke dingen om op te letten en de notatie van de getallen waar je mee werkt.

Meenemen: schriftje, mapje voor papieren, je garen, patroon, breigereedschap, harde liniaal, zacht meetlint, pen.

Vanaf september ga ik De Breischool anders doen: ik ga overleggen met jullie waar en wanneer we iets gezamenlijks gaan breien en technieken leren. Ik wil het bestuur van de Wijkjutter vragen of ik incidenteel op een avond ofzo een workshop kan plannen voor de mensen die overdag nooit kunnen. Dus wél wekelijks samen breien/haken/handwerken maar geen maandelijkse technische brei-thema’s meer verwerkt in een projectje voor het goede doel. Je mag natuurlijk wél altijd garen meenemen om iets te maken voor het goede doel en bij mij (gewassen/geblokt) inleveren. Trouwens is dat wassen niet voor de hygiëne maar om je draad te ‘relaxen’, het brei/haakwerk (steekjes) wordt dan mooier.

Nog geen nieuws uit Voorhout van ‘Made by You’. Geen idee of de workshop in oktober nu nog gaat lukken. Ik houd je op de hoogte.

Nieuw boek in mijn collectie: Estlandse breitraditie. Wel in het Engels maar met prachtige platen en patronen, leuk om even in rond te neuzen. Ik zal het meenemen:

26 augustus jl. ben ik met mijn nichtje (dochter neefje), naar het LUMC geweest op de kinderprikpolie. Dol enthousiast natuurlijk over de poppetjes, ze waren heel blij. Foto’s onderaan: ik had de Lamb Dance trui van Drops voor mijn nichtje gebreid, paste geweldig.

Tot volgende week of gauw!
Groetjes,
Corrie

Comments are closed