Categories:

Lieve dames,

Ik heb voor het derde kwartaal, juli – augustus – september, 9 leuke breiwerkjes op papier gezet. En er zitten weer allerlei technieken in maar de meeste daarvan kennen jullie goed. Geen moeilijke opzetmethodes, geen moeilijke steken of kleurtechnieken. Wél in twee werkjes verkorte regels (Duitse) techniek.

We breien dit keer niet alleen voor de Stichting Babyspullen maar ook voor het Ronald McDonald Knuffelkonijn en de LUMC Kinderprikpost, beiden in Leiden. Ik ben twee weken geleden weer op de Daktuin geweest in het LUMC geweest en heb de laatste kledingsetjes (33 stuks) netjes ingepakt daar afgegeven. Zij (Daktuin en Huis) verkopen onze setjes voor een paar euro omdat zij helemaal afhankelijk zijn van giften. Ze zijn erg blij met onze kleertjes en ze gaan weer hard, dus we gaan ieder kwartaal ook iets voor het konijn doen. Je mag ook je eigen creaties maken natuurlijk voor het konijn. Ik kondig de volgende keer aan als ik er heen ga, dan kun je mee als je wilt. Ik neem aankomende woensdag konijnen mee: nieuwe die je kunt kopen voor €18 en leenkonijnen. Oh, en er zit op de Daktuin ook een levensgroot konijn waarvoor weer nieuwe kleren nodig zijn. Ik maak een tuinbroek XXXL. Als je zin hebt om iets voor het grote konijn te maken, ik heb de maten. Een gebreid mandje met gebreide wortels of iets dergelijks is ook leuk ♥

Voor de Kinderprikpost van het LUMC Alexander Kinderziekenhuis: in de herhaling, de gebreide poppetjes van Esther Braithwaite. We hebben vorig jaar leuke kleine mensjes gemaakt, nu heb ik de Pen Pals (een varkentje en een schaapje) uit de Farm Friends Collectie gekocht en vertaald, en een Love Bunny. Je kunt ze in het rond of heen en weer breien. Het breien kost je anderhalf uur maar de eerste keer de lijntjes zetten en het borduren, kost je ook gauw anderhalf uur. Maar daarna gaat het sneller, promise.

Voor de Stichting Babyspullen heb ik twee muts patronen: één met een picotrandje voor meisjes en één met een zig-zag kabel voor jongens en meisjes. Beiden worden heen en weer gebreid. Je kunt het picotrand mutsje nog versieren met borduursels of een strik. Verder ook een strak vestje met een kraagje in Dubbele Gerstekorrel steek en een schattig gestreept vestje met raglan mouwtjes. We hebben enorm veel knoopjes, die hoef je niet aan te schaffen.
Birgit attendeerde mij op leuke gekleurde baby sokjes van Petra Herrmann en daar zag ik ook een vrolijke tuinbroek voor een baby, dus beiden gekocht en vertaald. Je kunt ze in 1 kleur breien, in twee of 10 kleuren. Ik vond de tuinbroek zo leuk dat ik die meteen voor het konijn aangepast heb.

Voor het Ronald McDonald Knuffel Konijn deze keer dus een vrolijke tuinbroek van Petra Herrmann en een vestje in Dubbele Gerstekorrel.

Voor wie nieuw is bij De Breischool nieuwsbrief: we maken ook gebreide borstprotheses. Ze worden aangevraagd en ik kijk of ik de maat heb liggen en anders brei ik ze op maat. Meestal kost me dat maar 1 dag. De Breischool heeft een website in 2016 opgericht onder de naam Knitted Knockers Nederland (www.knittedknockers.nl) waar alle besteladressen op staan in het land. Wie mee wil doen voor zijn/haar omgeving, geeft zich bij mij op en als de protheses mooi gebreid zijn, vermeld ik het adres op de website. PR doet iedereen zelf, hoe meer aandacht, hoe meer werk. De website doet het goed, we zijn goed te vinden.

Workshops

In mei en juni was de laatste workshop van het seizoen: de Slip Stitch Sokken van Heather Storta. Drie dappere dames zijn met vlag en wimpel geslaagd! Ik heb deze foto opgestuurd naar Heather, die zeer vereerd was dat we haar patroon breiden, en ze vond de gemaakte sokken prachtig! En dat vond ik ook. Het ging ook heel goed! Op het eerste gezicht leek het moeilijk en dachten we maar 1 sok te kunnen doen maar al snel had iedereen het door en ging het als een trein en hebben de meesten 2 sokken kunnen breien. Nieuwe technieken: Judy’s Magic Cast On, de Doornsteek (uit de Afhaal stekenfamilie), de Naderhand hiel en de Italiaanse afkanting. Complimenten!! ♥ ♥

En Joke bedankt dat je voor me inviel op de woensdag!

Nieuwe Workshops 2024 – 2025

Ik wil in het najaar weer beginnen met de workshops. Op de webpagina lees je hoe ik het wil doen: project workshops waarin we iets leuks gaan maken in een aantal wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur, en technische workshops waarin alleen technieken uitgelegd en geoefend worden op bijvoorbeeld 1 ochtend, middag of avond. Voor beiden ga ik een lijst op de workshops webpagina zetten. Je kunt je inschrijven voor meerdere workshops,ik kondig het aan in een volgende nieuwsbrief. Er staan nog geen data bij, die plan ik pas als er interesse is voor de workshop.

Dit schattige gebreide reekalfje van Claire Garland en de Shetland Woolweek 2024 fairisle gebreide muts genaamd Isleburgh Toorie naar de boerderij van de Shetlandse familie Doull die dit jaar de Patrons zijn voor de woolweek, zijn zeker bij de project workshops (voor Gevorderde Beginners) ♥

Nieuw op de website

Vorige keer heb ik al de pagina Knitwear Designers aangekondigd. Daar verzamel ik Ontwerpers van breiwerk die ik bijzonder vind en kan aanbevelen als je iets bijzonders zoekt. Patronen van goede designers zijn naast mooi ook heel leerzaam wat breien betreft.

Op de pagina boeken die we hebben, staan weer een paar nieuwe boeken, o.a. twee Japanse breisteken boeken. Mocht je interesse hebben in een boek, neem ik die woensdag mee.

Nieuw is de pagina “Van Harte Aanbevolen“. Hier vind je winkels in onze buurt, bijzondere webshops en winkels in het land, handwerkbeurzen, brei patronen verzamel websites, brei geschiedenis, brei tradities etc. Het is vooral een geheugensteuntje voor mezelf want het geeft mij overzicht over al die leuke dingen die er zijn in ons land en op onze planeet over breien. Er zal dus zeker geregeld wat bijkomen…..

Onze locatie & ons garen

De Wijkjutter, Uitvaltij 2 in Noordwijk, is het gebouw van de Wijkvereniging Vinkeveld. Zij zijn nog steeds heel blij met ons en wij ook met hen. We mogen gratis gebruik maken van het zaaltje en zelfs de koffie en de thee zijn gratis. Enige wat we moeten doen is jaarlijks onze persoonlijke contributie van €10 overmaken. En ik heb begrepen dat iedereen dat ook trouw doet. Ook van de workshop deelnemers wordt die bijdrage gevraagd, ook al kom je maar een paar keer. Geen groot offer hoop ik.

Ik zeg ‘ons garen’ daarmee bedoel ik het garen dat Mariska, de manager van Zeeman Noordwijk, voor ons bij elkaar verzameld in een actie week. Daar zijn we ook heel blij mee! En we maken er hele mooie dingen van voor onze goede doelen, win win win: ik blij dat ik met de breiwerkjes nieuwe dingen kan leren, de goede doelen (heel) blij met onze werkjes, Zeeman blij met de opbrengst voor hun. Er zijn trouwens frisse nieuwe Soft kleurtjes in de winkel zag ik vorige week. Wij hebben nog volop, dus neem lekker mee als je voor de goede doelen breit.

Nou, de rest van de zomer ga ik me storten op de afronding van de TKGA Knitting Instructor cursus en een mooi Japans breiwerk voor mezelf met azuurblauw Drops Safran, daar heb ik echt zin in!

Ik wens iedereen een fijne zomer en vakantie! We breien iedere woensdagmiddag gewoon door, iedereen is van harte welkom en ik neem de ventilator mee als het warm is ♥ Als je er tussendoor niet uitkomt met je breiwerk, bel, app of mail mij gerust:

Groetjes,

Comments are closed