Wie zijn wij

Ik hoop dat we met elkaar een bijdrage kunnen leveren aan het behouden en doorgeven van de kennis van breien voor de volgende generaties in ons dorp en er buiten, dat is mijn insteek.

Na 7 jaar gepionierd te hebben thuis, in het Cultuurcafe, in de bieb en op de scholen, ga ik nu echt brei- en afwerktechnieken onderwijzen in de Wijkjutter. Het zal je werk naar een hoger niveau brengen als je daar zin in hebt. Iedere maand nemen we een ander thema. We oefenen de techniek direct samen en evalueren op de laatste woensdag van de maand het resultaat. 

Het gaat er altijd heel gemoedelijk en rustig aan toe. Al is er ook wel gezucht en gesteun als het niet helemaal lukt. Maar oefening baart kunst, dus volhouden!

Met de kids gaan we na de zomervakantie van 2022 weer van start als de pandemie dat toelaat. Maar het zal anders gaan: we doen een klein groepje van 4 tot maximaal 6 kinderen en we gaan alleen tech-breien. Dus net als bij de volwassenen oefenen we breitechnieken zodat je na een poosje al heel mooi kunt breien. En als het mooi is en je weet steeds meer van hoe het nou in elkaar zit allemaal, dan wil je ook graag grotere uitdagingen aan gaan. 

ps: het is dus voor dames en heren! De heren (jongens) kunnen vaak ook zo mooi en zo anders breien en haken. Denk aan de Noorse breiers Carlos en Arne, en de Engelse Teabreak Knitter en zo zijn er nog veel meer. Laat je niet afschrikken door het hoge gehalte  vrouwen. 

Groetjes en hopelijk tot ziens!
Corrie Kuster