Graphyte Socks van Heather Storta

WORKSHOP Slip Stitch sokken

15, 23, 29 mei, 12 JUNI 2024

Wat voor sokken? Afhaal steek sokken, het klinkt niet zo. Maar prachtig zijn ze wel, en alle steekpatronen met de derde steek in de rij van twee die we al hadden (rechte en averechte steek), de afhaal steek. De patronen zijn ontelbaar en een wonder om uit je handen te zien komen. Deze Graphyte sokken presenteert Heather op haar Youtube kanaal, en daar zie je hoe flexibel maar ook hoe stevig ze zijn. Heel anders dan met tricotsteek, kabels of ajour.

We bestuderen de slip stitch en de sokstructuur, met wat theorie en oefeningen met ander garen zodat je met een gerust hart een perfect paar kunt maken met je mooie sokkengaren.

Level: intermediate, gevorderd en experts

Kosten €10 inclusief patroon van Heather Storta

Maximum aantal deelnemers: 8

Locatie: de Wijkjutter, Uitvaltij 2, Noordwijk ( je moet daarvoor wel lid of donateur zijn van de wijkvereniging)

Tijd: zaal open om 19:15 uur, start 19:30 uur, einde 21:30 uur

Instructor: Corrie Kuster, certified Master Hand Knitter, Knitting Instructor i.o.,

Contact 0644533756

Het garen van het Graphyte sokpatroon bespreken we tijdens de workshop, het patroon is geschreven voor rondbreinaalden 40 cm en 2 mm dikte. Het garen is in de US garencategorie 0, heel dun dus. Je hebt twee contrasterende kleuren nodig. Verder meenemen: je gebruikelijke gereedschap, oefengaren in de dikte die je prettig vindt. Soms zie je beter wat er gebeurd als je met dikker garen breit. We oefenen wel in het rond, dus bijpassende rondbreinaalden meenemen. Er worden hand-outs gemaakt voor alle deelnemers zodat je het thuis nog eens rustig na kunt lezen.

Meld je hier aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.