Categories:

Hoi allemaal,

Deze maand gaan we weer beginnen met het opbouwen van de voorraad kleding voor het Ronald McDonald Knuffelkonijn. Zo leuk dat het na corona weer goed loopt en we dit goede doel weer kunnen steunen. Voor degenen die het niet weten: we maken al jaren kledingsetjes die op de Daktuin van Ronald McDonald in het LUMC verkocht worden, zij houden de opbrengst.

We gaan eerst broekjes maken met lange of kort(ere) pijpen. Technieken daarin: rondbreien, verkorte naalden, en het strakke knoopsgat voor het staartje. Ik hoop ook dat je andere steekpatronen en kleurenpatronen gaat gebruiken. Ik neem twee soorten boordjes mee, een leuke bobbel-afkanting en een ajourpatroontje. Je mag helemaal los gaan in je creativiteit, alles mag.

Het patroon is opgesteld voor Zeeman Royal (rondbrenaalden 4 mm) en Zeeman Super Soft (rondbreinaalden 3 of 3.5 mm. Je hebt verder je gebruikelijke gereedschap nodig. Ik neem morgen alles mee wat ik nog in huis heb voor het konijn. Het wordt weer leuk deze maand en je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wilt.

Tot morgen!

Tags:

Comments are closed