Categories:

In december en januari gaan we een lekker lang werkje doen dat je zo uit je hoofd kunt breien als je het patroon kent: een chevron ajour dekentje. 
We gaan verder met de ajour brei techniek. In de zomer hadden we omslagen en samengebreide steken naast elkaar, dit keer staan de samengebreide (naar rechts en naar links) steken niét bij de omslagen waardoor o.a. het chevron (golfje) ontstaat. Het patroon wordt alleen op de goede kant gebreid, de achterkant is helemaal averecht over. De rand wordt meteen mee gebreid in gerstekorrel. We breien met 3 bollen van Royal uit onze voorraad voor de Stichting Babyspullen. Het patroon staat in De Breischool Dropbox, als je daar geen lid van bent kun je mij even appen. We breien met naald 5 mm of de naald waarmee je de stekenverhouding goed krijgt : 17 st x 20 rg = 10 x 10 cm, dus misschien een halfje  kleiner of groter. De deken wordt 100 cm x 120 cm en gaat naar de stichting Babyspullen.

De dubbelbrei techniek die we eigenlijk zouden doen bewaar ik voor februari want ik ben er de komende 2 weken nog niet bij. Joke zal aankomende woensdag en de woensdag daarna (7 & 14 december) de Breischool openen, lekker aanschuiven dus en vooral materiaal meenemen. Want daarna gaan we even sluiten: 21, 28 december gesloten en 4 januari 2023. Ik hoop dan weer helemaal hersteld te zijn en 11 januari weer te starten, ook met de kinderen.

Groetjes & hele fijne feestdagen allemaal!
Corrie
0644533756

Tags:

Comments are closed