Categories:

Vier verschillende babyslofjes deze maand waarin allerlei technieken zitten: naast de wel bekende minderingen, tricotsteek, averechte tricotsteek, ribbelsteek, gerstekorrel, gaan we ook graften (mazend aan elkaar zetten), en leren we de provisionele opzet en de Turkish Cast On. Die laatste is heel handig om onder de knie te krijgen vooral als je van de winter sokken gaat breien. Alle slofjes krijgen koordjes zodat ze goed blijven zitten bij de babies waar ze naar toe gaan (Stichting Babyspullen) en we gebruiken daarvoor drie verschillende technieken: draaien, icord gebreid en de foundation cord gehaakt. 

We breien de slofjes met de gedoneerde Zeeman Supersoft (Ekotex), dus je hoeft geen garen mee te nemen als je het slofje doneert en anders neem je je eigen garen mee. Je hebt naalden 2.5mm nodig met of zonder knop en je gewone brei gereedschap. Voor de Turkish Cast On heb je een rondbreinaald nodig van minimaal 40 cm maat 2.5mm en een haaknaald 2.5 mm.

Op de afbeelding zie je unie kleuren maar je kunt natuurlijk een eigen draai er aan geven met verschillende kleuren, pompoms aan de koordjes maken etc. De patronen komen uit allerlei bronnen en zijn een beetje aangepast. Het wordt leuk zoveel kleinen schoentjes om weg te geven!

Tot woensdag! Groetjes, Corrie

Tags:

Comments are closed